Sultan Kebabı Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

7-8 Kişilik
35-40 Dakika
Malzemeler

3 yufka
350 gr Torku Kavurma
2 orta boy soğan
3 kapya biber
3-4 sivri biber
Yarım kg mantar
6 yemek kaşığı Torku Ayçiçek Yağ
1 yemek kaşığı Torku Tereyağı
1, 5 çay kaşığı tuz bir çay kaşığı karabiber
Arzuya göre bir kase sarımsaklı Torku Yoğurt

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak soğanları küp küp doğrayalım. Kapya biberleri ve yeşil biberleri de doğrayalım. Mantarları ince dilimler halinde keselim. Tavaya Torku Ayçiçek yağ alalım, soğanları hafifçe pembeleşene kadar kavuralım. Ardından kapya biberleri ve sivri biberleri ekleyelim. Birkaç dakika kavurduktan sonra mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonra Torku kavurmayı elimizle parçalayarak ilave edelim ve birkaç dakika daha kavurup ateşten alalım.
Bir yufkayı serip yarıdan keselim. Yarım yufkanın kenarlarını içe doğru döndürelim ve uzun kenarı boyunca iç harcımızdan yayalım. Rulo yaparak sarıp 5 santim eninde kesip fırın kabına dizelim. Üzerlerine de kalan Torku Ayçiçek yağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında böreklerin altı, üstü kızarık pembe renk alana kadar pişirelim.
Arzuya göre yanında sarımsaklı Torku yoğurtla servis yapalım.

Afiyet Olsun!