Sebzeli Misket Köfte Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

6-7 Kişilik
20 Dakika
Malzemeler

1 paket Torku Misket Köfte
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1, 5 su bardağı haşlanmış bezelye
5-6 sivri biber
350-400 gr mantar
2 orta boy kapya biber
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1, 5 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için

2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı Torku Yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Patatesleri ve havuçları kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Biberleri doğrayalım, mantarları dörde keselim. Tencereye Torku Ayçiçek yağı alalım, havuçları ekleyip birkaç dakika çevirelim. Ardından patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim. Sonra biberleri ekleyelim birkaç dakika daha kavurup mantarları ilave edelim, birkaç dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış bezelyeleri ekleyip karıştıralım. Sebzelerin üzerini iki parmak aşacak kadar kaynar su ilave edip sebzeler yarı yarıya yumuşayana kadar pişirelim.
Sonra üzerine Torku misket köfteleri ilave edip kapağını örterek köfteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Bu arada gerekirse üzerine biraz daha kaynar su ilave edebiliriz ( yoğurtlu terbiyesi olduğu için tuzu en son ilave etmeliyiz çünkü yoğurt kesilebilir)
Terbiyesi için yumurta sarılarına Torku yoğurdu ve limon suyunu ekleyip iyice karıştıralım. İçine bir çorba kaşığı yemeğin suyundan ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar yemeğimize ilave edelim. Bir taşım kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayalım ve servis yapalım.

Afiyet Olsun!