Sebzeli Misket Köfte Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
6-7 Kişilik |
20 Dakika |
Malzemeler |
1 paket Torku Misket Köfte |
Terbiyesi için |
2 yumurta sarısı |
Hazırlanışı
Patatesleri ve havuçları kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Biberleri doğrayalım, mantarları dörde keselim. Tencereye Torku Ayçiçek yağı alalım, havuçları ekleyip birkaç dakika çevirelim. Ardından patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim. Sonra biberleri ekleyelim birkaç dakika daha kavurup mantarları ilave edelim, birkaç dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış bezelyeleri ekleyip karıştıralım. Sebzelerin üzerini iki parmak aşacak kadar kaynar su ilave edip sebzeler yarı yarıya yumuşayana kadar pişirelim.
Sonra üzerine Torku misket köfteleri ilave edip kapağını örterek köfteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Bu arada gerekirse üzerine biraz daha kaynar su ilave edebiliriz ( yoğurtlu terbiyesi olduğu için tuzu en son ilave etmeliyiz çünkü yoğurt kesilebilir)
Terbiyesi için yumurta sarılarına Torku yoğurdu ve limon suyunu ekleyip iyice karıştıralım. İçine bir çorba kaşığı yemeğin suyundan ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar yemeğimize ilave edelim. Bir taşım kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayalım ve servis yapalım.
Afiyet Olsun!