Sebzeli İnegöl Köfte Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
6-7 Kişilik |
20-25 Dakika |
Malzemeler |
1 paket Torku İnegöl Köfte |
Sosu İçin |
1 yemek kaşığı salça |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak patlıcan patates ve kabakları yuvarlak dilimler halinde keselim biberleri doğrayalım üzerlerine Torku Ayçiçek yağ gezdirerek harmanlayalım.
Hafifçe yağlanmış fırın kabına sebzeleri ve Torku İnegöl köfteleri ardışık şekilde dizelim aradaki boşluklara doğranmış biberleri yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırına gönderelim. Sebzelerin ve Torku İnegöl köftelerin üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Salçayı su ile inceltip sosunu hazırlayalım fırın kabını çıkartıp üzerine sosunu boşaltalım. Arzuya göre aralarına domatesleri dizelim ikinci kez fırına gönderip sebzeler ve köfteler yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun!