Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
7-8 Kişilik |
20 Dakika |
Malzemeler |
2 su bardağı Torku Pilavlık Bulgur |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak; soğanı yemeklik doğrayalım kapya ve sivri biberleri domatesleri küçük doğrayalım. Alacalı soyduğumuz patlıcanları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp tuzlu ve şekerli suda 20 dakika bekletelim, sonra patlıcanları kurulayalım.
Tavaya Torku Ayçiçek yağı alıp kızdıralım ve patlıcanları kızartarak kağıt havlu üzerine alalım.
Pilav için bir tencereye Torku Ayçiçek yağı ve Torku tereyağı alalım. Yağ eriyince önce soğanı ekleyip hafifçe pembeleştirelim sonra sivri biber ve kapya biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavuralım.
Sonra domatesi ve salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavuralım. Torku pilavlık bulgurları aktarıp birkaç dakika daha kavurmayı sürdürdükten sonra kaynar suyu, tuzu ve dövülmüş sarımsakları ekleyip kısık ateşte, pilavı pişmeye bırakalım. Pilavı ateşten aldıktan sonra kızarmış patlıcanları ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım
Afiyet Olsun!