Pratik Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
7-8 Kişilik |
15-20 Dakika |
Malzemeler |
2 su bardağı Torku Köftelik İnce Bulgur |
Sosu için |
5 çorba kaşığı nar ekşisi |
Hazırlanışı
Torku köftelik ince bulguru bir kaba alıp üzerine kaynar suyu boşaltalım. Bulgurların şişmesi için kapağını örterek 10 dakika bekletelim. Soğanı rendeleyip, suyunu iyice sıkarak bulgurlara ekleyelim. Rendelenmiş sarımsakları ekleyelim. Bir kapta Torku Ayçiçek yağını tuzu baharatları birleştirip, içine nar ekşisi ekleyip iyice karıştıralım. Bulgurlu harcımıza ilave edip yoğuralım. Köfteleri servis tabağına alalım. Sosunu hazırlayalım; Nar ekşisi, kırmızı biber veya isotu ve ketçabı karıştırıp köftelerin ortasına koyalım. Yanında yeşilliklerle servis yapalım.
Afiyet Olsun!