Pratik Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

7-8 Kişilik
15-20 Dakika
Malzemeler

2 su bardağı Torku Köftelik İnce Bulgur
2 su bardağı kaynar su
Bir iri boy soğan
İki diş sarımsak
Yarım su bardağı Torku Ayçiçek Yağı
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası (ev salçası tercih edilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
Birer tatlı kaşığı pul biber, kimyon, tuz
Bir çay kaşığı karabiber

Sosu için

5 çorba kaşığı nar ekşisi
5 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı isot veya pul biber

Hazırlanışı

Torku köftelik ince bulguru bir kaba alıp üzerine kaynar suyu boşaltalım. Bulgurların şişmesi için kapağını örterek 10 dakika bekletelim. Soğanı rendeleyip, suyunu iyice sıkarak bulgurlara ekleyelim. Rendelenmiş sarımsakları ekleyelim. Bir kapta Torku Ayçiçek yağını tuzu baharatları birleştirip, içine nar ekşisi ekleyip iyice karıştıralım. Bulgurlu harcımıza ilave edip yoğuralım. Köfteleri servis tabağına alalım. Sosunu hazırlayalım; Nar ekşisi, kırmızı biber veya isotu ve ketçabı karıştırıp köftelerin ortasına koyalım. Yanında yeşilliklerle servis yapalım.

Afiyet Olsun!