Peynir Baklavası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

12 Kişilik
15-20 Dakika
Malzemeler
Çorbası İçin

22 adet hazır baklavalık yufka
250-300 gr Torku Beyaz Peynir
150 gr Torku Tereyağı
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı

Şerbeti İçin

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı Torku Toz Şeker
1 dilim limon

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak şerbeti için; Torku Toz şekeri, suyu ve limon dilimini 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım. Peyniri soğuk suya yatırıp tuzundan arınması için yarım saat kadar bekletelim, sonra peyniri ezelim.
Baklava yufkalarının üzerine fırın kabının tabanını yatırıp, kenarında bıçakla keserek yuvarlak parçaları çıkaralım. Torku tereyağımızı tavada eritelim, Torku Ayçiçek yağını ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alalım.
Yağlanmış fırın kabına 3 baklava yufkasını alalım. 3 yufkanın üzerine yağımızı fırça yardımıyla sürelim. Bu şekilde yufkaların yarısını 3 katta bir yağlayarak fırın kabına alalım. Bu arada kenarlardan artan parçaları arada bir yufkaların arasına yerleştirmeyi ihmal etmeyelim. Ezilmiş peyniri serpelim, üzerine kalan yufkaları aynı şekilde 3 katta bir yağlayarak yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında baklavanın altı ve üstü kızarık pembe renk alana kadar pişirelim. Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim. Dilediğimiz şekilde süsleyerek sıcak ya da soğuk servis yapalım.

Afiyet Olsun!