Pancar Sulu Bulgur Salatası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
5-6 Kişilik |
15 Dakika |
Malzemeler |
Bir buçuk su bardağı Torku İri Pilavlık Bulgur |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak tencereye yıkayıp kabuklarını soyduğumuz pancarları kuşbaşı doğrayarak ilave edelim üzerlerini 3 parmak aşacak kadar su ekleyerek pancarlar hafifçe yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlama suyunun 3 su bardağını alıp bir tencereye aktaralım içine tuzu ve Torku bulguru alalım. Bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim. Ateşten alıp soğuttuktan sonra içine doğranmış turşuları, mısır konservesini, doğranmış soğanları, kapya biberleri, maydanoz, dereotu ve Torku Ayçiçek yağını ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım. Arzuya göre yuvarlak bir kasenin içine salatayı bastırarak yerleştirelim ve ters çevirerek servis tabağına alalım.
NOT: Kırmızı pancar çok güçlü bir doğal antioksidandır verdiği renk ve lezzet ile çok beğenilen salatayı daha sonra çay saatleri içinde değerlendirebilirsiniz
Tencerede kalan pancarları bir başka gün pancar turşusu yapmak için buzdolabında veya dondurucuda bekletebilirsiniz
Afiyet Olsun!