Paçanga Böreği Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
7-8 Kişilik |
15 Dakika |
Malzemeler |
2 yufka |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak biberleri domatesleri küçük küçük doğrayalım. Üzerine doğranmış pastırmaları ekleyelim. Daha sonra rendelenmiş Torku kaşar peyniri ekleyip karıştıralım.
Bir yufkayı serip artı şeklindeki keselim. Ortalarından tekrar keserek 8 eşit üçgen elde edelim.
Üçgen yufkaların geniş kenarlarına paçanga harcımızı paylaştıralım, yan kenarları üzerine çevirerek rulo yaparak saralım. Böreklerin uç kısmına su sürerek kapatalım.
Kızdırılmış derin yağda böreklerimizi kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alalım.
Afiyet Olsun!