Labneli Ispanak Çorbası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

5-6 Kişilik
20 Dakika
Malzemeler

Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy kapya biber
200 gr ıspanak yaprakları
1 çay kaşığı tuz

1.Terbiyesi için

2 yemek kaşığı Torku Tereyağı
2 yemek kaşığı un
5-6 su bardağı kaynar su

2.Terbiyesi için

100 gr Torku Labne Peyniri
1-2 kepçe çorbanın suyu

Hazırlanışı

Tencereye Torku Ayçiçek yağını alıp doğranmış soğanları ekleyerek 2 dakika kavuralım. Sonra küçük doğranmış kapya biberleri ve rendelenmiş havucu ekleyerek birkaç dakika soteleyelim. Ardından doğranmış ıspanak yapraklarını da ekleyip birkaç dakika daha çevirelim.
Bu arada ayrı bir tencereye Torku tereyağını alıp eritelim. Unu ekleyerek hafifçe sararana kadar bir dakika kadar çevirelim. İçine 5-6 su bardağı kadar su ekleyip topaksız kıvama gelene kadar karıştıralım.
Sonra sebzelerin bulunduğu tencereye aktarıp bir taşım kaynatalım. Ayrı bir kaba Torku labne peynirini alalım çorbanın suyundan 1-2 kepçe ekleyerek el blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim. Sürekli karıştırarak çorbamıza ilave edip bir taşım daha kaynatalım, sonrasında tuzunu ekleyip, ateşten alalım servis yapalım.
Tuzu baştan ilave ederseniz çorba kesilebilir Onun için ateşten almadan Kısa bir süre sonra ilave edin.

Afiyet Olsun!