Konya Tiriti Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

4-5 Kişilik
20-25 Dakika
Malzemeler

350 - 400 gr Torku Kavurma
1 orta boy soğan
1 - 2 tırnak pide
2 yemek kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
1 kase Torku Yoğurt
Arzu edildiği kadar sivri biber ve kokteyl domates
1 tatlı kaşığı sumak
2-3 yemek kaşığı Torku Tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Tavaya Torku Ayçiçek yağını alalım, Torku kavurmayı elimizle bölerek ekleyelim. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatalım. Pideleri küp küp keserek servis tabağına yayalım.
Üzerine etleri suyu ile birlikte yayalım. Daha sonra üzerine Torku yoğurdu, piyaz doğranmış soğanlarımızı yayalım.
Torku tereyağını eritip toz, kırmızı biber ekleyerek kebabın üzerine gezdirelim. Sumak serpip közlenmiş biber ve domateslerle süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun!