Kayseri Nevzine Tatlısı Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

10-12 Kişilik
20 Dakika
Malzemeler

125 gr eritilmiş Torku Tereyağı
1 çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1 çay bardağı Torku Süt
1 çay bardağı Torku Tahin
1 yemek kaşığı Torku Sirke
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri öğütülmüş ceviz (arzuya göre)
3,5 su bardağı un

Şerbeti için

2 su bardağı Torku Toz Şeker
2,5 su bardağı su
1 limon dilimi
Yarım su bardağı Torku Pekmez

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım, Torku toz şekeri suyu ve limon dilimini 15 dakika kaynatıp ateşten alalım. İçine Torku pekmezi ekleyip soğuması için bekletelim. Bir kapta eritilmiş Torku tereyağını, Torku Ayçiçek yağını, Torku sütü, Torku tahini ve Torku sirkeyi karıştıralım. Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yoğuralım. O esnada cevizleri ekleyip bir kez daha yoğuralım.
Fırın kabını hafifçe yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru parmak uçlarımız yardımıyla düzgün bir şekilde yayalım. Üzerine servis çatalı veya bıçak ucuyla şekiller verelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Dilediğiniz şekilde süsleyerek dilimler halinde keserek servis yapalım.

Afiyet Olsun!