Kayseri Nevzine Tatlısı Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
10-12 Kişilik |
20 Dakika |
Malzemeler |
125 gr eritilmiş Torku Tereyağı |
Şerbeti için |
2 su bardağı Torku Toz Şeker |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım, Torku toz şekeri suyu ve limon dilimini 15 dakika kaynatıp ateşten alalım. İçine Torku pekmezi ekleyip soğuması için bekletelim. Bir kapta eritilmiş Torku tereyağını, Torku Ayçiçek yağını, Torku sütü, Torku tahini ve Torku sirkeyi karıştıralım. Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yoğuralım. O esnada cevizleri ekleyip bir kez daha yoğuralım.
Fırın kabını hafifçe yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru parmak uçlarımız yardımıyla düzgün bir şekilde yayalım. Üzerine servis çatalı veya bıçak ucuyla şekiller verelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Dilediğiniz şekilde süsleyerek dilimler halinde keserek servis yapalım.
Afiyet Olsun!