Kavurmalı Keşkek Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
5-6 Kişilik |
15-20 Dakika |
Malzemeler |
1,5 su bardağı Torku Tane Pilavlık Bulgur |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak bulguru 4 su bardağı kaynar su ile ıslatıp kapağını örtelim. En az birkaç saat beklettiğimiz Torku bulgurun üzerine, üç buçuk, dört su bardağı daha kaynar su ekleyip kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Bulgurlar iyice yumuşamaya başladığında Torku kavurmayı elimizle bölerek ilave edelim.
Bu arada gerekirse azar azar kaynar su ekleyebiliriz. Ateşten almadan önce arzuya göre çok kısa bir süre el blenderı yardımıyla etlerin biraz incelmesini ve bulgurla özleşmesini sağlayalım.
Torku tereyağını eritip içine toz kırmızı biberi ekleyip ateşten alalım.
Servis tabağına aldığımız keşkeğin üzerine gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun!