Kavurmalı İftar Çorbası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
7-8 Kişilik |
15-20 Dakika |
Malzemeler |
2 yemek kaşığı un |
Hazırlanışı
Ön hazırlıklı olarak Torku kavurmayı küçük küçük doğrayalım. Bir kapta yumurtayı, Torku yoğurdu, unu çırparak karıştıralım. İçine azar azar suyu ekleyerek inceltip tencereye aktaralım. Ardından Torku kavurmaları ilave edip, arzuya göre nohutu da ekleyerek sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım. Üzeri göz göz olana kadar pişirdikten sonra ateşten almadan önce tuzunu ekleyelim. Arzuya göre erittiğimiz Torku tereyağına biraz nane ekleyerek çorbamızın üzerine gezdirelim.
NOT: Yoğurtlu çorbalarda tuz ateşten alınmadan önce eklenir, yoksa yoğurt kesilebilir.
Afiyet Olsun!