Kavurmalı İftar Çorbası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

7-8 Kişilik
15-20 Dakika
Malzemeler

2 yemek kaşığı un
1 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı Torku Yoğurt
6-7 su bardağı su
150 gr Torku Kavurma
Arzuya göre haşlanmış bir kase nohut
1, 5 çay kaşığı tuz
Üzerine isteğe bağlı
1 yemek kaşığı Torku Tereyağı
1 tatlı kaşığı nane veya pul biber

Hazırlanışı

Ön hazırlıklı olarak Torku kavurmayı küçük küçük doğrayalım. Bir kapta yumurtayı, Torku yoğurdu, unu çırparak karıştıralım. İçine azar azar suyu ekleyerek inceltip tencereye aktaralım. Ardından Torku kavurmaları ilave edip, arzuya göre nohutu da ekleyerek sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım. Üzeri göz göz olana kadar pişirdikten sonra ateşten almadan önce tuzunu ekleyelim. Arzuya göre erittiğimiz Torku tereyağına biraz nane ekleyerek çorbamızın üzerine gezdirelim.

NOT: Yoğurtlu çorbalarda tuz ateşten alınmadan önce eklenir, yoksa yoğurt kesilebilir.

Afiyet Olsun!