Kaşarlı Sucuklu Muska Böreği Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

7-8 Kişilik
20-25 Dakika
Malzemeler

3 yufka
3 orta boy patates
Yarım Torku Kangal Sucuk
100-150 gr Torku Kaşar Peyniri
3-4 dal taze soğan
1 çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı Torku Sirke
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu

Üzeri için

Bir yumurta sarısı
Susam, haşhaş tohumu veya çörek otu

Hazırlanışı

Patatesleri haşlayalım, soyduktan sonra ezelim. Torku sucukları küçük doğrayarak, Torku kaşarları rendeleyerek, taze soğanları doğrayarak içine ekleyelim. Tuzunu karabiberini ayarlayalım. Ayrıca bir kapta suyu, Torku Ayçiçek yağını, unu, Torku sirkeyi ve kabartma tozunu iyice karıştıralım.
1 yufkayı serip yarıdan keselim, üzerine yağlı sosunu gezdirip fırça ile sürelim. 3 parmak enliliğinde şeritler halinde keselim. Şerit yufkaların kenar kısımlarına hazırladığımız harçtan koyarak muska şeklinde saralım.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürelim, haşhaş tohumu serperek ısıtılmış 190 derece fırında altları ve üstleri kızarıp pembe renk alana kadar pişirelim.
Pişer pişmez fırından çıkaralım ki kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybetmesinler.

Afiyet Olsun!