Kaşarlı Sucuklu Muska Böreği Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
7-8 Kişilik |
20-25 Dakika |
Malzemeler |
3 yufka |
Üzeri için |
Bir yumurta sarısı |
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayalım, soyduktan sonra ezelim. Torku sucukları küçük doğrayarak, Torku kaşarları rendeleyerek, taze soğanları doğrayarak içine ekleyelim. Tuzunu karabiberini ayarlayalım. Ayrıca bir kapta suyu, Torku Ayçiçek yağını, unu, Torku sirkeyi ve kabartma tozunu iyice karıştıralım.
1 yufkayı serip yarıdan keselim, üzerine yağlı sosunu gezdirip fırça ile sürelim. 3 parmak enliliğinde şeritler halinde keselim. Şerit yufkaların kenar kısımlarına hazırladığımız harçtan koyarak muska şeklinde saralım.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürelim, haşhaş tohumu serperek ısıtılmış 190 derece fırında altları ve üstleri kızarıp pembe renk alana kadar pişirelim.
Pişer pişmez fırından çıkaralım ki kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybetmesinler.
Afiyet Olsun!