Kaşarlı Mantar Çorbası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

5-6 Kişilik
20 Dakika
Malzemeler

400 gram mantar
3 su bardağı Torku Süt
1,5-2 su bardağı su.
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı Torku Tereyağı
4 yemek kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
1 yemek kaşığı Torku Sirke
yarım demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için

1 yemek kaşığı Torku Tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
50 gr Torku Kaşar rendesi

Hazırlanışı

Torku Ayçiçek yağını tencereye alıp ince doğranmış mantarları ekleyelim. Mantarların kararmaması için bir yemek kaşığı Torku sirkeyi ilave edip harlı ateşte mantarlar yumuşayana kadar kavuralım. Ayrı bir tencereye Torku tereyağı ve unu alıp 1-2 dakika çevirelim. Sonra içine, azar azar karıştırarak Torku sütü ve suyu ekleyip topak olmaması için iyice karıştıralım. Mantarları ve doğranmış dereotlarını ekleyerek sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce tuzunu ekleyelim.
Eritilmiş Torku tereyağının içine toz kırmızı biber ekleyerek üzerine gezdirelim, üzerine Torku kaşar rendesi serperek servis yapalım.

Afiyet Olsun!