Kaşarlı Mantar Çorbası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
5-6 Kişilik |
20 Dakika |
Malzemeler |
400 gram mantar |
Üzeri için |
1 yemek kaşığı Torku Tereyağı |
Hazırlanışı
Torku Ayçiçek yağını tencereye alıp ince doğranmış mantarları ekleyelim. Mantarların kararmaması için bir yemek kaşığı Torku sirkeyi ilave edip harlı ateşte mantarlar yumuşayana kadar kavuralım. Ayrı bir tencereye Torku tereyağı ve unu alıp 1-2 dakika çevirelim. Sonra içine, azar azar karıştırarak Torku sütü ve suyu ekleyip topak olmaması için iyice karıştıralım. Mantarları ve doğranmış dereotlarını ekleyerek sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce tuzunu ekleyelim.
Eritilmiş Torku tereyağının içine toz kırmızı biber ekleyerek üzerine gezdirelim, üzerine Torku kaşar rendesi serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun!