İnegöl Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
4-5 Kişilik |
15 Dakika |
Malzemeler |
1 paket Torku İnegöl Köfte |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak çok az Torku Ayçiçek yağ ilave edilmiş tavada Torku İnegöl köftelerimizi arkalı önlü kızartalım.
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra 2 milim kalınlığında uzun dilimler halinde keselim. İçine birer tatlı kaşığı tuz ve Torku şeker eklediğimiz suya yatırıp 15-20 dakika beklettikten sonra kurulayalım.
Patlıcanları kızdırılmış Torku Ayçiçek yağda arkalı önlü kızartarak kağıt havlu üzerine alalım. Her patlıcan dilimine birer Torku İnegöl köfte sararak fırın kabına dizelim. Üzerlerine kürdan yardımıyla, yarıdan kesilmiş domates ve biberleri yerleştirelim. Salçayı su ile incelterek fırın kabının kenarından boşaltalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapalım.
Afiyet Olsun!