Erzurum Lor Dolması Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

6-7 Kişilik
30 Dakika
Malzemeler

3 bağ pazı

İç harcı için

1 su bardağı Torku İnce Pilavlık Bulgur
2 orta boy soğan
2 su bardağı su
1,5 çay kaşığı tuz
300 gram Torku Lor Peyniri
2 yemek kaşığı Torku Tereyağı

Üzeri için

1 kase Torku Yoğurt
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
Toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Öncelikle, yıkanmış pazıları kaynar suya batırıp çıkararak yumuşamasını sağlayalım.
İç harcı için tavaya Torku tereyağını alıp eritelim. Küp küp doğranmış soğanları ekleyerek birkaç dakika pembeleşene kadar çevirelim. Torku İnce pilavlık bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavuralım ve tuzunu ekleyip bulgurlar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. Bulgurlu harcımızı soğuttuktan sonra üzerine Torku lor peynirini ekleyip karıştıralım. Pazı yapraklarının dallarını keserek baş kısımlarına bulgurlu harcımızdan bir kaşık koyup yanlarından toplayarak rulo yapıp saralım. Sarmaları tencereye dizelim. Üzerlerine küçük parçalar halinde Torku tereyağı koyup, sarmaların seviyesine gelecek kadar kaynar su ekleyelim. Ağır ateşte 15-20 dakika pişirelim. Bu arada Torku yoğurdun içine arzuya göre dövülmüş sarımsak ekleyip üzerine kırmızı biberli kızdırılmış sıvı yağ gezdirelim. Soğuk ya da ılık olarak yoğurtla birlikte servis yapalım.

Afiyet Olsun!