Çikolatalı Soğuk Pasta Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
8-10 Kişilik |
15-20 Dakika |
Malzemeler |
1 litre Torku Süt |
Arası için |
2 paket Torku Tam Buğdaylı Bisküvi |
Üzeri için |
1 paket krema |
Hazırlanışı
Tencereye irmiği, Torku toz şekeri ve Torku sütü ekleyelim. Bir limonun kabuğunu ince rendeleyerek ilave edelim. Ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim, Torku tereyağını ilave edip karıştıralım.
Pasta kalıbını ince bir kat halinde Torku Ayçiçek yağ ile yağlayalım. Arzuya göre kalıbın kenar kısımlarına meyve parçaları veya kiraz şekeri dizelim. Üzerine irmik pudinginin yarısını dökelim. Üzerine Torku tam buğdaylı bisküvileri tek sıra halinde dizerek, irmik pudinginin kalan yarısını da bisküvilerin üzerine boşaltalım. İrmik pudingi soğuyana kadar bekletelim.
Bu arada küçük bir tavaya kremayı alıp ısıtalım, ocağı kapatalım içine Torku bitter ve Torku sütlü çikolatayı kırarak ekleyelim. Çikolatalar kremanın sıcaklığı ile eriyene kadar karıştıralım.
Soğuyan pudingi servis tabağına ters çevirerek çıkaralım, ortasındaki bölüme çikolatalı sosumuzu boşaltıp düzgünce yayılmasını sağlayalım. Buzdolabında birkaç saat soğutup dilediğimiz gibi süsleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun!