Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

5-6 Kişilik
15 Dakika
Malzemeler

1 çay bardağı Torku Pilavlık Bulgur
3 yemek kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
6-7 su bardağı su
1 diş sarımsak
1, 5 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için

1 küçük boy Torku Yoğurt (500 gr)
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un

Üzeri için

2 yemek kaşığı Torku Tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Bir tencereye Torku Ayçiçek yağı alalım, sarımsakları rendeleyip bulguru ekleyip birkaç dakika kavuralım. Sonra suyunu ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim. Terbiyesi için yumurtayı, Torku yoğurdu ve unu çırpma teli ile iyice karıştıralım. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyelim. Bir taşım kaynattıktan sonra tuzunu ilave edelim ve üzerine kızdırılmış Torku tereyağı içine kırmızı biber ekleyerek gezdirelim.

NOT: Yoğurtlu çorbalarda tuz baştan ilave edilirse yoğurt kesilir.

Afiyet Olsun!