Bulgurlu Patatesli Yoğurtlu Köfte Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

8-9 Kişilik
20 Dakika
Malzemeler

3 orta boy patates
1 su bardağı Torku Köftelik Bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 iri boy soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
Yarım su bardağı un

Sosu için

Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

Bir kase sarımsaklı Torku Yoğurt

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak; haşlanmış patatesleri püre ezici yardımı ile ezelim. Torku köftelik bulguru ekleyelim, üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını örterek 10 dakika bekletelim.
Sonra iri rendelenmiş soğanı, salçaları, baharatları, tuzu, irmiği, yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Bulgur hamurundan ceviz iriliğinde köfteler yapalım.
Tencereye 6-7 su bardağı kaynar su alalım. 1 yemek kaşığı Torku Ayçiçek yağ ekleyip köfteleri teker teker içine atalım. Köfteler pişerken sosunu hazırlayalım.
Bir tavaya Torku Ayçiçek yağı alalım, domates ve biber salçasını ekleyelim, birkaç dakika kavuralım. Sonra karabiber, tuz ve 2-3 yemek kaşığı suyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Köfteleri delikli kepçe ile servis tabağına alalım, ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerlerine sarımsaklı Torku yoğurt ve salçalı sosu gezdirelim.

Afiyet Olsun!