Bulgurlu Patatesli Yoğurtlu Köfte Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
8-9 Kişilik |
20 Dakika |
Malzemeler |
3 orta boy patates |
Sosu için |
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı |
Üzeri için |
Bir kase sarımsaklı Torku Yoğurt |
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak; haşlanmış patatesleri püre ezici yardımı ile ezelim. Torku köftelik bulguru ekleyelim, üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını örterek 10 dakika bekletelim.
Sonra iri rendelenmiş soğanı, salçaları, baharatları, tuzu, irmiği, yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Bulgur hamurundan ceviz iriliğinde köfteler yapalım.
Tencereye 6-7 su bardağı kaynar su alalım. 1 yemek kaşığı Torku Ayçiçek yağ ekleyip köfteleri teker teker içine atalım. Köfteler pişerken sosunu hazırlayalım.
Bir tavaya Torku Ayçiçek yağı alalım, domates ve biber salçasını ekleyelim, birkaç dakika kavuralım. Sonra karabiber, tuz ve 2-3 yemek kaşığı suyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Köfteleri delikli kepçe ile servis tabağına alalım, ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerlerine sarımsaklı Torku yoğurt ve salçalı sosu gezdirelim.
Afiyet Olsun!