Banada Soslu Pasta Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

12-13 Kişilik
15 Dakika
Malzemeler

4 yumurta
1,5 su bardağı Torku Toz Şeker
Yarım su bardağı eritilmiş Torku Tereyağı
Yarım su bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1 su bardağı Torku Süt
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 - 4 yemek kaşığı Torku Banada

Hazırlanışı

Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz Torku tereyağını, Torku Ayçiçek yağı, Torku sütü, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip yarım dakika daha çırpalım. Bu karışımın 1 su bardağını ayıralım.
Çırpma kabına, elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı veya çırpma teli ile karıştıralım. Kek kalıbını Torku Ayçiçek yağ ile yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirelim.
Ayırdığımız kakaolu karışımın içine 3 yemek kaşığı Torku Banada’yı ekleyip karıştıralım.
Fırından çıkardığımız kekin üzerine sosumuzu gezdirelim. Soğuttuktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.

Afiyet Olsun!