Arabaşı Çorbası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

6-7 Kişilik
25-30 Dakika
Malzemeler
Çorbası İçin

1 yemek kaşığı Torku Tereyağı
2 yemek kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası (tepeleme)
1 tatlı kaşığı toz acı biber
2 adet tavuk but
Çorbası için 6-7 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru İçin

1 su bardağı un
5 su bardağı su
1, 5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak; tavuk butlarını yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar kaynar su ekleyip butlar yumuşayana kadar haşlayalım. Ateşten aldıktan sonra derilerini ve kemiklerini ayırıp etleri küçük parçalar halinde doğrayalım.
Çorbamızın hamuru için; tencereye 1 su bardağı un koyalım. Azar azar da suyu ekleyerek topaksız kıvama getirelim, tuzunu da ekleyelim. Sürekli karıştırarak ağır ateşte üzeri göz göz olup koyulaşana kadar pişirelim.
Hamurumuzu alabilecek ve 1 santim kalınlığında dilimler halinde kesebileceğimiz büyüklükte bir tepsiyi Torku Ayçiçek yağı ile hafifçe yağlayalım. Üzerine hamurumuzu dökelim ve soğuması için bekletelim.
Çorbası için, tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp yağ eridikten sonra unu ekleyerek birkaç dakika un sararana kadar kavuralım. Sonra domates ve biber salçasını da ekleyip, birlikte kavurmaya devam edelim. Birkaç dakika sonra toz kırmızı biberi, tavuk suyunu, suyu, tuzu ve tavuk etlerini ekleyelim. Sürekli karıştırarak pişirelim ve çorbamızı ateşten alalım.
Soğuyan hamuru baklava dilimleri şeklinde keselim. Orta kısmındaki hamurları çıkaralım. Ortaya çorba kasesini yerleştirerek veya ayrı ayrı servis tabaklarına çorbasını koyup yanında hamuru ile birlikte servis yapalım.
NOT: Arabaşı çorbası, İç Anadolu’nun pek çok bölgesinde bilinen özellikle kış günlerinde yapılan bir çorbadır. Hamuru ile servis yapılır, arzu ederseniz hamursuz da yapabilirsiniz

Afiyet Olsun!