Akşehir Güveç Kebabı Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

6-7 Kişilik
25 Dakika
Malzemeler

300-350 gr Torku Kavurma
2 orta boy soğan
4 orta boy patlıcan
1 iri boy domates
1 baş sarımsak
7-8 sivri biber
2 yemek kaşığı Torku Tereyağı
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tepeleme kimyon
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak soğanı yemeklik küp doğrayıp bir kaba alalım, içine alacalı soyup kuşbaşı doğradığımız patlıcanları ekleyelim. Yarım santim kalınlıkta doğradığımız biberleri ekleyelim, kuşbaşı doğradığımız domatesleri ve sarımsakları dişler halinde ekleyelim.Üzerine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim.
Bir kapta salçayı 1 çay bardağı kadar su ile inceltip, Torku Ayçiçek yağı ilave ederek karıştıralım.
Güveç tencereye sebzeli harcımızı boşaltalım. Üzerine Torku kavurmaları elimizle ayırarak serpiştirelim. Üzerine küçük parçalar halinde Torku tereyağını yayalım, güveç tencerenin üzerine fırın kağıdını kapatıp, onun üzerine alüminyum folyo ile kapatarak kenarlarını sıkıştıralım, kapağını örtelim.
Çok kısık ateşte arada bir kontrol ederek etler ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirelim son olarak karıştırıp servis tabağına alalım.

NOT: Güveç kebabında kullandığınız kimyon lezzeti daha fazla arttıracaktır.

Afiyet Olsun!