Fıstık Sarma Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Malzemeler

250 gram baklava yufkası
100 gram toz Antep fıstığı
75 gram tereyağı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı Torku Banada

Hazırlanışı
Fırını 180°C’ye ayarlayın ve önceden ısıtın. Baklava yufkalarından birini düz bir zemine serin. Üzerine ince bir kat eritilmiş tereyağı sürün. Daha çıtır bir doku için yufkaları üst üste koyarak her katı tereyağı ile yağlayabilirsiniz (3-4 kat idealdir). Yufkanın geniş kısmına bir sıra halinde Torku Banada'yı sürün ve toz antep fıstığı serpin. İsteğe bağlı olarak pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Yufkayı sıkıca sararak rulo yapın. Keskin bir bıçakla 4-5 cm’lik küçük parçalar halinde kesin. Hazırladığınız ruloları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla biraz tereyağı sürün. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkan ruloları ılımaya bırakın. Üzerine biraz daha toz Antep fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!