Sütlaç Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Sütlaç, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İşte geleneksel sütlaç tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç (yuvarlak tane tercih edilir)
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı Torku süt
- 1 su bardağı Torku toz şeker (isteğe bağlı olarak şeker miktarını ayarlayabilirsiniz)
- 1 paket vanilin veya bir vanilin çubuğu
- 1 yemek kaşığı pirinç unu veya buğday unu (isteğe bağlı olarak kullanılabilir)
Üzeri İçin:
- Tarçın
Yapılışı:
- Pirinci yıkayın ve bir su bardağı su ekleyerek pirinçleri yumuşayana kadar pişirin. (Eğer pirinç unu kullanacaksanız bu aşamayı atlayabilirsiniz.)
- Torku Sütü bir tencereye alın ve pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Torku Şekerinizi ekleyin ve karıştırarak eritin.
- Eğer pirinç unu kullanacaksanız, pirinci süt ekledikten sonra unu da ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Vanilini ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra sütlaç, daha sulu bir kıvamda olacaktır; soğudukça koyulaşacaktır.
- Servis yapmadan önce sütlaçları kaselere veya güveçlere paylaştırın.
- Soğuduktan sonra buzdolabında en az birkaç saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce tarçın serpip, isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun!