Ispanak Borani Yatağında Fellah Köftesi
Yoğurtlu Bulgur Köftesi
İçli Köfte
Telli Duvaklı Bulgur Pilavı
Çiğ Köfte
Tencerede Tavuk Büryan
Şalgamlı Bulgur Salatası
Gliko
Patatesli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi
Bulgur Salatası
Çilekli Pasta
Limonlu Islak Kek
Bitter Çikolatalı Kek
Tarçınlı Kurabiye
Sürülebilir Çikolatalı Krep
Bademli Kurabiye
Damla Çikolatalı Muffin
Kakaolu Vanilyalı Kurabiye
Kahveli Bisküviler
Un Kurabiyesi
Lokumlu Kurabiye
Helvalı Kurabiye
Kakaolu Fındık Kremalı Ponçik
Lokumlu Kurabiye

Hazırlanışı
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tereyağı, şeker, yumurta ve sütü hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın. 2 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kâğıt serin. Hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayıp ve yassıltarak açın. Ortasına bir adet lokum koyup uçlarını ortada birleştirin ve yine avucunuzda yuvarlayarak kapatın.
Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısınmış fırına verin. Hafif pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şeker serperek servis yapın.
Malzemeler | |
100 gr Torku Tereyağı |
|