Limonlu Islak Kek Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Hazırlanışı
Kek için yumurtaları kristal şekerle çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın. 22-24 cm çapında bir kek tepsisine boşaltıp 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için su, kristal şeker ve limon suyunu bir cezvede kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine soğuk şerbeti döküp dilimleyerek servis yapın.
| Malzemeler | Islatmak İçin; |
| 3 Yumurta, | Yarım Çay Fincanı Limon Suyu, |
| 1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker, | Yarım Çay Fincanı Torku Kristal Şeker, |
| 200 gr Eritilmiş Ilık Torku Tereyağ, | Yarım Çay Fincanı Su |
| 2 Limonun Rendelenmiş Kabuğu, | |
| 1,5 Su Bardağı Un, | |
| 2 Çorba Kaşığı Haşhaş, | |
| 1 Paket Vanilya, | |
| 1 Paket Kabartma Tozu |