Ispanak Borani Yatağında Fellah Köftesi
Yoğurtlu Bulgur Köftesi
İçli Köfte
Telli Duvaklı Bulgur Pilavı
Çiğ Köfte
Tencerede Tavuk Büryan
Şalgamlı Bulgur Salatası
Gliko
Patatesli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi
Bulgur Salatası
Çilekli Pasta
Limonlu Islak Kek
Bitter Çikolatalı Kek
Tarçınlı Kurabiye
Sürülebilir Çikolatalı Krep
Bademli Kurabiye
Damla Çikolatalı Muffin
Kakaolu Vanilyalı Kurabiye
Kahveli Bisküviler
Un Kurabiyesi
Lokumlu Kurabiye
Helvalı Kurabiye
Kakaolu Fındık Kremalı Ponçik
Limonlu Islak Kek

Hazırlanışı
Kek için yumurtaları kristal şekerle çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın. 22-24 cm çapında bir kek tepsisine boşaltıp 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için su, kristal şeker ve limon suyunu bir cezvede kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine soğuk şerbeti döküp dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler | Islatmak İçin; |
3 Yumurta, | Yarım Çay Fincanı Limon Suyu, |
1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker, | Yarım Çay Fincanı Torku Kristal Şeker, |
200 gr Eritilmiş Ilık Torku Tereyağ, | Yarım Çay Fincanı Su |
2 Limonun Rendelenmiş Kabuğu, | |
1,5 Su Bardağı Un, | |
2 Çorba Kaşığı Haşhaş, | |
1 Paket Vanilya, | |
1 Paket Kabartma Tozu |