Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Hazırlanışı : Bulgur ve irmiği derin bir kaba alıp karıştıralım üzerine sıcak su ekleyip üzeri kapalı 10 dakika dinlendirelim 10 dakika dinlendikten sonra karıştıralım ve soğumasını bekleyelim daha sonra içerisine Un yumurta tuzu ekleyip elimizi ıslatarak yoğuralım ve şekil verelim kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz çok az yağ ekleyip 10 dakika kadar köftelerimizi haşlayalım. Patlıcanları közleyip  sarımsaklı yoğurt ile buluşturalım servis tabağına alalım. Rendelenmiş domates ve salça ile sosumuzu hazırlayalım haşlanmış köfteleri üzerine aktaralım son olarak maydanoz ekleyip ilk sıcağı çıkınca patlıcanlı harcın üzerine aktaralım

@zeynebin_mutfagiii

Malzemeler Sos için

2 subardağı kısırlık bulgur
Yarım subardağı irmik
2subardağı kaynar su
4yemekkaşığı un
1yumurta
1tatlı kaşığı tuz

3,4 yemek kaşığı sıvıyağ
2yemek kaşığı biber salça
2domates rendesi
1tutam maydanoz

2 adet patlıcan
1subardağı yoğurt
1diş sarımsak
1tatlı kaşığı tuz