Ispanak Borani Yatağında Fellah Köftesi
Yoğurtlu Bulgur Köftesi
İçli Köfte
Telli Duvaklı Bulgur Pilavı
Çiğ Köfte
Tencerede Tavuk Büryan
Şalgamlı Bulgur Salatası
Gliko
Patatesli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi
Bulgur Salatası
Çilekli Pasta
Limonlu Islak Kek
Bitter Çikolatalı Kek
Tarçınlı Kurabiye
Sürülebilir Çikolatalı Krep
Bademli Kurabiye
Damla Çikolatalı Muffin
Kakaolu Vanilyalı Kurabiye
Kahveli Bisküviler
Un Kurabiyesi
Lokumlu Kurabiye
Helvalı Kurabiye
Kakaolu Fındık Kremalı Ponçik
Kakaolu Vanilyalı Kurabiye

Hazırlanışı
Kakao ve vanilya haricinde tüm kuru malzemeyi unla birlikte bir kapta harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş ılık yağı ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur halini alana kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao, yarısına vanilya ekleyip yoğurun.
Hamurları ayrı ayrı streçe sarıp buzdolabında 20 dakika soğutun. Hafif unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlıkta açın. Hamurları üst üste koyup rulo yaparak sarın ve tekrar buzdolabında 30 dakika bekletin.
Hamuru, bir bıçakla ince dilimler halinde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Malzemeler | |
100 gr Eritilmiş Torku Tereyağı |
|