Ispanak Borani Yatağında Fellah Köftesi Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Ispanak borani hazırlanışı : Ispanaklari ayıklayıp, iyice yıkayın. Ardından bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. Daha sonra tenceye 1 adet ince ince doğranmış soğan ve 1 diş sarımsağı ekleyin. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, 2 dakika kadar kavurun. Ardından doğranmış ıspanakları koyun. Karıştırarak, sönmesini sağlayın. Tuz ekleyip, ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Ispanak piştikten sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra ıspanağın suyunu süzün . Üzerine 4 yemek kaşığı kadar yoğurt, isteğe göre 1 diş ince ince doğranmış sarımsak ve az miktar tuz ekleyip, karıştırıp , servis tabağına alın.
Fellah köftesi hazırlanışı : Önce bulgur 1,5 su bardağı sıcak suyla ıslatılır. 10 _15 dk. bekletilir.sonra içine soğan rendelenir un ,yumurta, baharatlar, tuz eklenip yoğrulur. Ve misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ortasına parmaginizi bastirip şekil verin.Ayri yerde tencereye suyu koyup kaynatin içine tuzu ve birkaç damla limon suyu damlatın köfteler dağılmasın. Kaynayan suya köfteler koyun pişince süzün. Ayrı yerde bir
Malzemeler | |
Ispanak borani için | Fellah köftesi için |
1 demet ıspanak |
2 su bardağı ince bulgur Torku Çatalhöyük Koftelik Bulgur 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 er cay kaşığı karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz 1 tane kuru Soğan Sosu icin ; 2 domates 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvıyağ |