Ispanak Borani Yatağında Fellah Köftesi
Yoğurtlu Bulgur Köftesi
İçli Köfte
Telli Duvaklı Bulgur Pilavı
Çiğ Köfte
Tencerede Tavuk Büryan
Şalgamlı Bulgur Salatası
Gliko
Patatesli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi
Bulgur Salatası
Çilekli Pasta
Limonlu Islak Kek
Bitter Çikolatalı Kek
Tarçınlı Kurabiye
Sürülebilir Çikolatalı Krep
Bademli Kurabiye
Damla Çikolatalı Muffin
Kakaolu Vanilyalı Kurabiye
Kahveli Bisküviler
Un Kurabiyesi
Lokumlu Kurabiye
Helvalı Kurabiye
Kakaolu Fındık Kremalı Ponçik
Helvalı Kurabiye

Hazırlanışı
100 gr sade tahin helvasını küçük bir tavaya koyun. Üzerine 1 kahve fincanı süt ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak helvayı eritin. Soğumaya bırakın.
Margarini pudra şekerle birleştirip elinizle karıştırarak krema kıvamına getirin. Yumurtayı kırıp eritilmiş helvayı ekleyin ve karıştırın. Toz fındık, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgâhta merdane ile açıp kalıpla kesin. Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine fırça ile su sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Malzemeler | Üzeri İçin |
100 gr Torku Sade Helva |
Susam |