YALIN YÖNETİM SERTİFİKALARI DAĞITILDI

ABH Akademi (Anadolu Birlik Holding Akademi) , kurum içi eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Personelin fikirlerini ortaya koymasına ve beyin fırtınası yapmasını sağlamak, KAİZEN çalışmalarına katkıda bulunarak fikirlerin projeye dönüşmesini sağlamayı hedefleyen Yalın Yönetimin 1. Adımı olan Yeşil Kuşak Eğitimleri sona erdi.

İnsan Kaynakları Eğitim ve Gelişim Birimi İşbirliği’nde, ABH Akademi Yalın Uzmanı Lütfi Emirmahmutoğlu tarafından düzenlenen eğitim sonunda “Yeşil Kuşak Eğitimi Başarı Belgeleri” hak sahiplerine takdim edildi.

Seydibey Donuk Ürünler Fabrikası ve Çumra Atıştırmalık Fabrikalarındaki sertifika programından sonra PANAGRO Et ve süt fabrikasında da eğitim sonrası sınavda başarılı olan personeller için program düzenlendi. Programda, bu tür eğitimlerin kıymetli ve değerli olduğunun altı çizilirken, Personele şu mesajlar iletildi:
“Kendinize sürekli yatırım yapın, kariyer planlamasında fırsat önünüze geldiğinde değerlendirmelisiniz veya bir sorunu farklı bakış açılarıyla çözmek gerektiğinde hazır olmalısınız. Sorun çözme tekniklerini geliştirmelisiniz. Yalın Yönetim Kültürünü içselleştirme ve yapılan bütün işlerin iyileştirme çalışmalarında bu yöntemin kullanılması çözümü hızlandırır. Eğitimlerin, hem kuruma hem de personelin kişisel gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.  Bu eğitimlerin çok faydalı olacağına inanıyoruz. Yeşil kuşak olarak adlandırılan ilk aşamayı geçen tüm personelimizi tebrik ediyoruz” denildi.

Açıklamada eğitim sırasında da işlenmiş olan yaşanmış bazı örnekler de paylaşıldı:

"Daha önce iş yerinde yoğurt kovalarının taşıyıcı kulplarını 5 gramdan 3 grama düşürsek ne olur diye fikir fırtınası yapıp, Ar-ge çalışması yapılmış. Sonuçta 3 gram da ağırlığı taşıdı ve firma yıllık 2 Milyon TL tasarruf sağladı. Yine bir başka iş alanında sevkiyatlarda tüple çalışan forkliftler üzerine teknik personel ve kullanıcı personel ile Kaizen çalışması yapılarak, burada da ciddi bir tüp ve zaman tasarrufu elde edildi. Personel sorunu içselleştirip benimsediği zaman küçük-büyük demeden ortaya atılan fikirler bir sonuca ulaşabiliyor. Bunun da sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz. Akla gelen her önerinin korkmadan ifade edilebildiği süreçler, toplantılar ve Kaizen çalışmaları Yalın Yönetimin önemli birer başlangıç noktası. Fikirler olacak ki yöneticiler olarak bunları projeye dönüşsün. Eğitimler de bu anlamda personelimiz açısından önemli bir farkındalık oluşturacaktır”

ABH Akademi olarak, Panagro, Seydibey Donuk Ürünler Fabrikası ve Çumra Atıştırmalık Fabrikalarında eğitim verdiklerini ifade eden Yalın Uzmanı Lütfi Emirmahmutoğlu ise, “8 hafta 16 saat süren yalın eğitim yeşil kuşak eğitimini tamamladık. Bilinçlendirme eğitimi olarak başlayan süreç içinde sahada oluşan problemlere, israflara, kayıplara nasıl engel oluna bilirin üzerinde durduk. Ekip olarak nasıl bir KAİZEN çalışması ( Kaizen; Sürekli iyileştirme ) ortaya çıkarılabilir, 8 D Problem çözme tekniklerine hâkimiyetle birlikte sahada yaşanan veya yaşanabilecek problemlerle ilgili çözüm önerileri gelebileceğini, müdahale edilebilecek noktaların ne olduğunu biliyoruz. Aynı rutinde, aynı iş ortamında İşletme körlüğü oluşabiliyor. Yapılan işi hem görselleştirmek hem de parasal anlamda bir değer ifade edecek şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Yeşil kuşak sonrası aynı ekiple başlayacağımız Sarı Kuşak eğitimlerinde özellikle israfları ortadan kaldıracak teknikler, istatistikler, saha uygulamaları ile değer akış haritası gibi metotları işlemeye devam edeceğiz. Başarılı olan tüm personelimizi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Yeşil Kuşak Başarı Belgesi almaya hak kazanan personellere sertifikaları PANAGRO Et ve Süt Entegre tesisi yöneticileri ile Yalın Uzmanı Lütfi Emirmahmutoğlu tarafından verildi.




Öte yandan Yalın Kültürünün sürekli gelişimini sağlamak için ABH Akademi Eğitim Gelişim Birimi ile organize şekilde Sarı Kuşak Eğitimlerinin 2024 Eğitim Planlamasına eklendiği bildirildi.