TORKU ŞEKERSPOR, QİNGHAİ GÖLÜ TURUNDA İKİNCİ OLDU

2017 sezonunda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren, Türkiye'nin tek kıta bisiklet takımı Torku Şekerspor, Çin’de gerçekleştirilen Mavi Göl Turu'nda da (Tour of Qinghai Lake) dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Torku Şekerspor’un İtalyan Sporcusu Luca Chirico 8. etapta ikinci oldu.

 

TORKU ŞEKERSPOR, YİNE GÖZ DOLDURDU
Dünyaca ünlü birçok bisikletçinin katıldığı Tour of Qinghai Lake’da Torku Şeker, elde ettiği başarılarla yine adından söz ettiriyor. Diğer etaplar gibi Qinghai Gölü Turu da zorlu parkurlarıyla dikkat çekti. 224 kilometrelik etap, yarışçıları oldukça fazla zorladı. Sıcak bir havada koşulan 8. etapta Torku Şekerspor’dan Luca Chirico ikinci oldu. Ahmet Örken ise 8. Turda da Sprint Mayosunu taşımayı başardı.
Ukraynalı Oleksandr Polivoda çok az farkla birinci olurken, Torku Şekerspor’un bisikletçileri yine performansları ile göz doldurdu.
Çin’deki 8 etapta ilk üç şu şekilde oluştu;
  1. Oleksandr Polivoda, UKR, Kolss Cycling
  2. Luca Chirico, ITA, Torku Şekerspor,
  3. Jacopo Mosca, ITA, Wilier Triestina
 
HEDEF, CUMHURBAŞKANLIĞI TURU VE RİO OLİMPİYATLARI
Luca Chirico tur sonunda yaptığı açıklamada “ikincilik istediğimiz bir sonuç değil, zorlu iklim ve coğrafi şartlara rağmen takım arkadaşlarımızla başarılı bir uyum sergiliyoruz ve önümüzdeki 5 etapta daha iyi neticeler alacağımıza inanıyorum” dedi.
Sprint formasını taşıyan Ahmet Örken de yaptığı açıklamada önlerinde iki büyük hedef olduğunu, bunlardan birisinin Cumhurbaşkanlığı Turu, diğerininse Rio Olimpiyatları olduğunu belirterek, “bunun için tempolu bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki etaplarda da başarı almak istiyoruz, iyi bir takım olduk, başarıların geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
 
“5 ETAPTA PODYUM HEDEFLİYORUZ”
Torku Şekerspror’un antrönörü Branco Filip de bir açıklama yaparak sporcuların performansından oldukça memnun olduğunu söyledi. Tour of Qinghai Lake’de şu ana kadar üç defa podyum gördüklerini ifade eden Branco, bunlardan birisinin de birincilik olduğunu ifade etti. Sprint Mayosunun da hala Ahmet Örken’de olduğuna işaret eden Brancı Filip, “önümüzde 5 etap kaldı. Bu etapların da tamamında podyum hedefliyoruz. Burada yakaladığımız hava çok iyi, sporcularımız, teknik ekibimiz bir takım olmayı başarıyor, bu önemli bir aşamadır. Elbette buradan bize desteklerini hiç esirgemeyen ve hatta Türkiye’de bisiklet sporunun ilerlemesine ön ayak olan Başkanımız Recep Konuk’a da teşekkür ediyoruz. Biz çalışmalarımıza tempolu bir şekilde devam ediyoruz” dedi.
Torku Şekerspor genel klasmanda 8. sırada yer alıyor.