Gelin Bohçası Böreği Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Malzemeler

1 yumurta sarısı
3 yufka
Bir adet maden suyu veya soda
2 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
250 gr Torku Beyaz Peynir
100 gr Torku Tereyağı
Üzeri için; susam ve çörekotu

Hazırlanışı
Kıyılmış maydanozu ve çatalla ezilmiş Torku beyaz peyniri bir kapta karıştırın. Tereyağını eritin ve içine sıvı yağ ekleyin. Bir yufkayı açın ve üzerine erimiş tereyağını fırça yardımıyla serpiştirin. Maden suyu şişesinin ağzını parmağınızla hafifçe kapatın ve yufkanın kenarlarına, ortalarına daha az olacak şekilde serpin. Yufkanın her yerinin ıslanmasını sağlamak için fırça kullanın.
Yufkanın karşılıklı iki kenarını, kenarlar biraz üst üste gelecek şekilde ortada kapatın. Üzerlerine yine tereyağı ve maden suyu serpip sürün. Sonra yufkanın kapatılmayan diğer iki kenarını aynı şekilde yağ ve maden suyu ile ıslatarak kapatın. Bu şekilde kare haline gelen yufkayı dikkatlice 4'e keserek 4 eşit kare elde edin. Kare yufkaların ortalarına peynirli maydanozlu karışımı paylaştırın. Karşılıklı köşeleri mektup zarfı kapatır gibi kapatın ve ters çevirin. Yufkaların hepsini aynı şekilde hazırlayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirin. Sonrasında hemen fırından ve tepsiden çıkarın.

Gelin Bohçası Böreğinin Lezzet Sırrı
Bütün böreklerde fırının 8-10 dakika öncesinden ısıtılmış olması gerekir. Börekleri pişer pişmez fırından çıkarmak önemlidir, çünkü böylece börekler çıtırlığını ve kabarıklıklarını korurlar. Yumurta sarısını böreklerin sadece üzerine sürerseniz daha iyi kabarırlar. Kullandığımız Torku beyaz peynir ve Torku tereyağı, böreğe eşsiz bir lezzet kattı. Afiyet Olsun!