Torku, İftar ve Sahur Sofralarının Vazgeçilmezi

Ramazan sofralarını daha lezzetli hale getiren Torku, peynir çeşitleri ile de tüketiciye güvenli gıda sunuyor. İftar ve Sahur sofralarının vazgeçilmezi Torku ürünlerinde koruyucu katkı maddesi kullanılmıyor.

Oruç ibadetini yerine getirirken sağlıklı beslenmeye de dikkat edilmeli. İftar ve sahurda tercih edilen yiyecekler özenle seçilmeli. Susuzluğa neden olabilecek ve metabolizmayı sarsacak besinlerden uzak durulmalı. Uzmanlara göre süt ve süt ürünleri, vücuttaki dengenin sağlanmasında oldukça önemli. İşletmelerinde hiçbir katkı maddesi kullanmayan Torku, süt ürünleriyle de Ramazan sofralarını daha sağlıklı bir hale getiriyor. Son teknolojiyle donatılan fabrikalarda el değmeden üretilen süt, ayran, yoğurt ve peynir çeşitleri gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor.

TORKU ÜRÜNLERİ TAMAMEN DOĞAL
Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Panagro Et-Süt Ürünleri Entegre Gıda Tesisleri Genel Müdürü Hakan Akkoyun, Torku ürünlerinde koruyucu madde kullanılmadığını ifade ederek, “sağlıklı beslenmenin daha da önem kazandığı Ramazan-ı Şerif’te, kalsiyum zengini peynirimiz, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. Torku markamızla ürettiğimiz ve insanlarımızın tüketimine sunduğumuz süt, yoğurt, ayran ve peynir ürünlerinin bu kadar sevilmesinin en büyük nedeni, ürünlerimizin tamamen doğal olmasıdır. Biz, peynir ürünlerinde doğallıktan hiçbir şekilde ödün vermiyoruz. Belki ürünlerimizin raf ömürleri biraz kısa oluyor ama olsun, insanımızın hak ettiği sağlıklı gıdayı, katkısız ürünü, doğal ürünü tüketiciye sunmuş oluyoruz” diye konuştu.

TORKU, SÜZME PEYNİR DE ÜRETİYOR

Ramazan ayında süt ürünleri satışının arttığını belirten Hakan Akkoyun, kalsiyumun en zengin kaynağı olan ürünlerden peynir tüketimine özen gösterilmesi gerektiğine işaret etti. Hakan Akkoyun şöyle konuştu: "Türkiye'de peynir tüketimi artıyor ancak tüketim hala dünya ortalamasının altında. Amerika'da kişi başına peynir tüketimi yılda 16 kilogram iken bizde bu rakam yaklaşık 5 kilogram. Süt, ayran, peynir gibi birbirinden değerli besinlerin tüketimine, bizim ürettiğimiz doğal ürünlerin katkı yaptığını düşünüyoruz. Şunu bilmemiz gerekiyor, süt ürünleri özellikle kemik sağlığı için önemli ve Torku peynirlerinde bol miktarda kaliteli süt kullanıldığı için kalsiyum zenginidir. Torku olarak Ramazan ayında halkımıza yeni ürün de sunduk. Artık süzme peynir de bizim ürünlerimiz arasında yer alıyor. Süzme peynir, hem doğal, hem çok lezzetli, hem de çok besleyici özelliğe sahip olduğu için, diğer peynir çeşitlerine göre daha çok tercih ediliyor”.


SÜTLER, SERTİFİKALI ÇİFTÇİLERDEN VE ÇİFTÇİ BİRLİKLERİNDEN ALINIYOR

"Domatesle birlikte ekmeğin katığı, salataların süsü, karpuzun yoldaşı, çorba ve makarnanın zenginliği, böreğin katkısı, omletin vazgeçilmezi peyniri normal zamanda olduğu gibi Ramazan sofralarınızdan da eksik etmeyin" diyen Hakan Akkoyun, “Biz, Başkanımız Recep Konuk’un önümüze koyduğu vizyon çerçevesinde, eğitim verdiğimiz sertifikalı çiftçilerimizden, çiftçi birliklerinden sütü en doğal haliyle alıyor, fabrikamıza getiriyoruz, en doğal ve güvenli şekilde üreterek insanımıza sunuyoruz. Bu doğal ürünler Ramazan ayında da bolca tüketilmelidir. Ramazan ayının önemli öğünlerinden biri olan sahur en çok atlanan öğündür. Oysa sahur, hem günlük enerji ve besin gereksinimlerinin karşılanmasına destek verir hem de metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolü sağlanmasına yardımcı olur. Sahurda peynir, yoğurt, süt, az yağlı börek, tost gibi besinleri tercih edin ve bol sıvı tüketin" şeklinde konuştu.

TORKU’NUN TÜM ÜRÜNLERİ “HELAL” SERTİFİKALI

Panagro Süt Tesisinde üretilen homojonize ve kaymaklı yoğurt, ayran, beyaz peynirden labneye, dilimli peynirlerden, sürülebilir peynirlere, birçok peynir çeşidi ile tereyağı da yine kalite, sağlık ve hijyen standartlarından taviz vermeden üretilerek tüketiciyle buluşturuluyor. Tesis, beyaz peynirin geleneksel üretim yöntemi yerine Türkiye’de ilk ve dünyada da sayılı işletmelerde bulunan tam otomasyonlu sistemle el değmeden üretim yapan bir teknolojiye sahip. Bu sistemde beyaz peynir üretimi ile ilgili süre, sıcaklık gibi bütün parametreler tanımlanarak tüm işlemler el değmeden ve dış müdahale olmadan gerçekleştiriliyor. UHT içme sütlerinde direct injection sterilizasyon yöntemi kullanılarak sütün lezzeti korunuyor ve sütün en doğal tadında paketlenmesi sağlanıyor. Ergonomik, kolay tutulabilen kutu ve zorlanmadan açılıp kapatılabilen kapağıyla ürün ambalajdan boşaltılırken süt etrafa sıçramıyor, ambalaj içinde süt kalmıyor.

Bununla birlikte yine son teknoloji ile üretmiş olduğumuz, sütün bileşenlerinin doğal haliyle pastörize ettiğimiz Çiftçi Sütü'müz de en yeni ürünlerimizdendir.
Yoğurtlarda da hiçbir katkı maddesi kullanılmamaktadır.
Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksinde, gıda markası Torku etiketiyle hazırlanan ürünler, tüketicilere Konya Şeker güvencesiyle doğal, sağlıklı ve lezzetli bir şekilde sunuluyor.