Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Malzemeler |
2 su bardağı ılık Torku Süt |
Hazırlanışı
Ilık sütün içine şeker ve ufalanmış mayayı ekleyelim. 10 dakika kadar beklettikten sonra azar azar unu ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur kabının ağzını örttükten sonra hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım.
Ellerimizi hafifçe yağlayarak hamurun gazının çıkması için hamuru çevirerek yoğuralım. Hamuru 7 eşit bezeye bölelim. Unlanmış bir zeminde bezelerin üzerini de unlayarak uzunlamasına 3 milimetre kadar açarak inceltelim. Hamuru fırın tepsisine alalım ve hamurun üzerine erimiş tereyağını fırça yardımıyla sürelim. Ortasına kaşar serpip sucuk dilimlerini dizelim, hamurun kenarlarını üste doğru çevirerek baş kısımlarını toparlayıp pide şekli verelim.
Hamur kenarlarına ve sucukların üzerine yumurta sarısı sürerelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım. İki tepsi dolusu hazırladığımız pideleri ısıtılmış 180 derece fırında pişirip fırından alalım. Kenar kısımlarına ve üzerine yeniden tereyağı sürelim, dilimleyerek servis yapalım.
Emine Beder’den Terbiyeli Sucuklu Kaşarlı Pidenin Lezzet Sırrı
Pideyi hazırlayıp pişirdikten sonra ekip olarak tadına baktık ve ortak görüş şuydu: Dışarıda bile bu kadar lezzetli pide yemedik. Torku kaşar, Torku sucuk ve hamurun yumuşaklığı kıvamı ile gerçekten harika bir lezzetteydi. Afiyet Olsun!