Porsiyonluk Tahinli Helva

Malzemeler

2 su bardağı un
125 gr Torku Tereyağı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
5 çorba kaşığı Torku Tahin
5-6 çorba kaşığı Torku Banada (kalıpların içine koymak için)
Ayrıca süslemek için 2 çorba kaşığı Torku Banada
Silikon kalıplar veya tek kişilik kağıt kek kalıpları

Hazırlanışı
Torku Banadaları, silikon kalıpların içine yaklaşık 2 tatlı kaşığı kadar koyarak dondurucuya kaldıralım. Bu arada, bir tavada Torku tereyağını eritelim. Unu ilave edip sürekli karıştırarak rengi açık kakaoya dönene kadar kavuralım. Ardından pudra şekerini ve Torku tahinini ekleyip karıştıralım.

Silikon kalıpların içindeki Torku Banadalar donduğunda, üzerlerine ılık haldeki helvayı kaşığın tersiyle bastırarak sıkıca yerleştirelim. Sonra, kalıpları servis tabağına ters çevirerek içlerindeki helvaları çıkaralım. Üzerlerini birer çay kaşığı yardımıyla Torku Banada ile süsleyip servis yapalım.

Emine Beder’den Porsiyon Tahinli Helvanın Lezzet Sırrı
Torku banada ve Torku tahin helvaya çok değişik çok güzel bir lezzet kazandırdı en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim. Afiyet Olsun!