Peynirli İrmik Helvası Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Malzemeler

2 su bardağı irmik
4 su bardağı su
2 su bardağı Torku Toz Şeker
100 gr Torku Tereyağı
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
200 gr Torku Kaşar Peyniri
Süslemek için antep fıstığı, ceviz, fındık veya hindistan cevizi

Hazırlanışı
Önce şekeri ve suyu 10 dakika kaynatıp bekletelim. Kaşar peynirini kibrit çöpünden biraz kalın şeritler halinde doğrayalım.
Bir tavada tereyağını eritip irmikleri ekleyelim. Sürekli karıştırarak ağır ateşte irmiklerin rengi koyulaşıp mis gibi bir koku yayana kadar kavuralım. Ateşi kapatıp, kaynar haldeki şerbeti ilave edelim. Sonra tekrar ateşi açalım. Şeritler halindeki peynirleri ekleyip peynirlerin helvanın içinde eriyip sünene kadar karıştıralım. Kapağını örterek 15-20 dakika demlendirip servis tabağına alalım. Dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.

Emine Beder’den Peynirli İrmik Helvası Lezzet Sırrı
Bu helvayı pek çok peynir çeşidi ile denedim, ancak inanın Torku Kaşar Peyniri kadar başarılı bir sonuç elde edemedim. Torku kaşar peyniri, tıpkı künefe peyniri gibi sünerek helvayı çok lezzetli hale getirdi. Afiyet Olsun!