Peynir Tatlısı

Malzemeler Şerbeti için

3 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
500 gr Torku Beyaz Peynir
3 çorba kaşığı tepeleme un
3-3,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı erimiş Torku Tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süsleme için; ceviz, fındık veya antep fıstığı

3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı Torku Toz Şeker
1 dilim limon

Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına Torku beyaz peyniri alıp çatalla ezin. İçine 3 yumurtayı kırıp yarım çay bardağı şekeri dökün. Erimiş ve ılıtılmış haldeki tereyağını ilave edip krem haline gelene kadar yoğurun. Unu, karbonatı ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek irmiği de katın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Cevizden biraz irice parçalar koparıp yuvarladıktan sonra yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurların altları ve üstleri kızarık pembe renk alana kadar pişirin.

Bu arada şerbeti hazırlayın. Bir tencereye şekeri, suyu, limon dilimini alın ve hep birlikte 15 dakika kaynatıp bekletin. Fırından çıkar çıkmaz tatlı kurabiyelerinin üzerine kaynar haldeki şerbeti gezdirin. Şerbetini emince süsleyerek servis tabağına alın.

Emine Beder’den Peynir Tatlısının Lezzet Sırrı
Tatlının içinde Torku Beyaz Peynir kullandık, bazen içine beyaz peynir yerine aynı miktarda Torku Lor Peyniri de ilave edebilirsiniz. Fırından çıkan tatlı kurabiyelerini kaynar haldeki şerbeti eklerseniz, içindeki irmik şerbetini emerek şişer ve tatlımız çok daha güzel olur. İçi yumuşacık peynirin verdiği lezzet ile nefis bir tatlı, şimdiden ellerinize sağlık. Afiyet Olsun!