Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk; Anadolu’yu Ayakta Tutanlar Arasında İlk 10’da



Türkiye’nin en etkin ekonomi dergilerinden olan ve haftalık olarak yayınlanan Ekonomist Dergisi, Anadolu ekonomisine yön vererek ayakta tutan “Anadolu’nun En Etkin 50 İnsanı” değerlendirmesini sonuçlandırdı. Üç büyük il dışında üretim ve yatırım yapan şirketleri ön plana çıkaran Ekonomist Dergisi, bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği çalışmanın sonunda Anadolu ekonomisini gündeme taşıyarak, ekonomi dünyasının kanaat önderleri, işadamları ve bankacılardan oluşan jürinin yaptığı listeyi yayınladı.

Anadolu Kaplanları’nın son yıllardaki yükselişiyle Anadolu’daki iş insanlarının ekonomik kamuoyundaki etkinliğinin de artması üzerine Ekonomist, bu iş insanları arasında en etkili olanlarını “Anadolu’nun En Etkili 50 İnsanı” araştırmasıyla ortaya koydu. İstanbul, İzmir ve Ankara dışındaki illeri kapsayan değerlendirmede Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, önceki yıl olduğu gibi Ekonomist Dergisi’nin listesinde Anadolu’yu ayakta tutan en etkin ilk 10 isim arasında gösterildi.

Daha önceki yıllarda 3 kez düzenlediği söz konusu araştırmayı bu yıl tekrarlayan Ekonomist Dergisi, araştırmanın temel kriteri olarak değerlendirmeye tabi tuttuğu iş insanlarının bulundukları bölgenin ekonomisine ve sosyal gelişimine sağladığı katkıları dikkate aldı.

Ekonomist Dergisinin Kapak Sayfasından “Anadolu’nun Liderleri” ve “Anadolu’nun En Etkili 50 İş İnsanı” Manşetiyle duyurduğu çalışmada Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un Konya Şeker’de gerçekleştirdiği büyük değişim özetlenirken, Anadolu’nun en etkili iş insanları listesinde bu yıl Konya’dan 3 iş adamı yer aldı. Listede Recep Konuk ile birlikte geçtiğimiz yıl da bulunan Tahir Büyükhelvacıgil ile birlikte Ekonomist’in Anadolu’nun en etkili iş insanları listesinde bu yıl Mehmet Tuza’da yer aldı. Konya, Konuk, Büyükhelvacıgil ve Tuza ile Anadolu’nun en etkili iş insanlarından oluşan 50 kişilik listede üç iş adamıyla temsil edilirken, listede yer alan 50 işadamının yönettiği 25 ildeki şirketlerin 2013 yılı cirolarının 77 milyar TL’nin üzerinde olduğu ve bu 50 kişinin yönettiği şirketlerin sağladıkları istihdamın ise 180 bin kişiye ulaştığı belirtildi.

Ekonomist Dergisi’nin yayınladığı listede aralarında, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, TÜSİAD Başkanı ve Sütaş’ın Sahibi Muharrem Yılmaz, BEST Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı, Güral Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Sarar Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar gibi isimler de yer aldı.

 SAYESİNDE BİRLİKTEN HOLDİNG DOĞDU

 Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı listesine ait haber çalışmasında Konuk ve Konuk’un Başkanlığında Konya Şeker’deki değişim şu çarpıcı ifadeler ile özetleniyor;

“Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un Konya’nın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Konya Şeker’de, son 14 yılda gösterdiği etkileyici büyüme performansıyla örnek gösterilen kurumlar arasında yer alıyor.

1999 yılında göreve geldiğinde cirosu 49 milyon lira olan Konya Şeker’in cirosunun 2013 yılında 1 milyar 478 milyon liraya ulaşmasında en büyük başarı hiç şüphesiz Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un olmuştur.

Bugün tarım, gıda, kimya, enerji ve turizm olmak üzere 5 ayrı ana sektörde faaliyet gösteren Konya Şeker’in, tamamı öz kaynakla yapılan yatırımlarla, bazıları dünya ölçeğinde olmak üzere toplam 32 fabrikası bulunuyor.”