Labneli Kabak Çorbası

Malzemeler Terbiyesi için

2 orta boy kabak
4 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
200 gr Torku Labne Peynir
3,5-4 su bardağı su
Yarım demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz

2 silme çorba kaşığı un
60 gr Torku Tereyağı
2 su bardağı Torku Süt

Hazırlanışı
Kabakların kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde küpler halinde doğrayalım. Bir tencereye Torku ayçiçek yağı alıp kabakları ekleyelim, renk değiştirip biraz yumuşayana kadar soteleyelim.

Kabakların üzerine 3,5 - 4 su bardağı kaynar suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlanan kabakları blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim.

Ayrı bir tavada Torku tereyağı ekleyip unu ilave ederek un hafifçe renk değiştirene kadar kavuralım, ardından sütü ekleyip karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Tencereye terbiyeyi ve Torku labne peynirini ekleyip tekrar blender yardımıyla karıştıralım. Ardından, ağır ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Son olarak, tuz ve doğranmış dereotunu ekleyerek servis yapalım.

Emine Beder’den Labneli Kabak Çorbasının Lezzet Sırrı
Çorbanın içine ilave ettiğimiz Torku labne peyniri ve Torku süt, çorbanın lezzetini çok arttırdı. Özellikle büyüme çağındaki çocuklar için, sair zamanlarda da yapmanızı önemle tavsiye ederim. Afiyet Olsun!