Köy Çorbası

Malzemeler
Köftesi için; Çorbası için;

Yarım su bardağı Torku İnce Bulgur
Yarım su bardağı irmik
150-200 gr kıyma
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

1 iri boy soğan
3 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
50 gr Torku Tereyağı
1,5 su bardağı haşlanmış nohut (arzuya göre)
5-6 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı tuz

Çorbanın terbiyesi için için; Üzeri için;

1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı Torku Yoğurt
1 çorba kaşığı un
Çeyrek limon suyu
Köftelerin kaplanması için ayrıca 1 kase un

1 iri boy soğan
3 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
50 gr Torku Tereyağı
1,5 su bardağı haşlanmış nohut (arzuya göre)
5-6 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Bir kaba Torku ince bulgur, irmik, 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta akı, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler yaparak un serpilmiş bir tepsiye alalım ve tepsiyi sallayarak köftelerin etrafını unlayalım.

Tencereye Torku ayçiçek yağını ve Torku tereyağını ekleyip küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Kaynar suyu ekleyip haşlanmış nohutları ve minik köfteleri ilave edelim. Çorbanın içindeki köfteler pişene kadar ağır ateşte kaynatalım. Bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bir kapta yumurta sarısını, yoğurdu, limon suyunu ve bir çorba kaşığı unu karıştırarak bir kase çorba suyu ile sulandıralım ve sosumuzu hazırlayalım. Kaynamakta olan çorbaya sosumuzu azar azar ve karıştırarak ilave edelim, çorbamızı bir taşım daha kaynattıktan sonra tuzunu ekleyelim. Bir tavada tereyağını eritip toz kırmızı biber ekleyip ateşten alalım ve çorbamızın üzerine gezdirelim.

Emine Beder’den Köy Çorbasının Lezzet Sırrı
Çok lezzetli bir çorba olan köy çorbasının terbiyesindeki yoğurdun kesilmemesi için tuzu çorbayı ateşten almadan hemen önce ilave edelim. Afiyet Olsun!