Kartopu Tatlısı

Malzemeler Üzeri için

250 gr Torku Labne Peynir
2 paket Torku Premio Bisküvi
2 su bardağı hindistan cevizi
1 limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı pudra şekeri

1 paket Torku Bitter Çikolata
2 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
Arzuya göre dövülmüş antep fıstığı veya hindistan cevizi

Hazırlanışı
Büyükçe bir kabın içine Torku labne peynirini, limon kabuğu rendesini, pudra şekerini ve azar azar hindistan cevizini ekleyerek ele yapışmayacak ve kolayca şekil alabilecek kıvama gelene dek yoğuralım.
Bu arada Torku Premio bisküvileri bıçak ucuyla yarıdan ayıralım. Çikolatayı kareler halinde bölerek küçük bir tavaya alıp içine 2 çorba kaşığı Torku ayçiçek yağını ilave edip çok kısık ateşte kısa sürede eritip ateşten alalım. Bisküvilerin ortalarına birer çay kaşığı çikolata koyalım.
Hindistan cevizi hamurundan iri ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yaparak bir yüzlerini çikolataya, sonrasında fıstık ya da hindistan cevizine batırıp bisküvilerin üzerine oturtalım. Servis yapana kadar buzdolabında bekletelim.

Emine Beder’den Kartopu Tatlısının Lezzet Sırrı
Çok kısa sürede hazırlanabilen iftar davetleri ve çay saatleri için düşünebileceğiniz kartopu tatlısını, özellikle çocuklar için tavsiye ediyorum. Daha önce krem şanti ile yapmıştım, ancak Torku labne peyniri ile yapılan versiyonun lezzeti daha güzel oldu ve üstelik besin değeri de arttı.
Çikolatayı benmari usulü eritmek uzun zaman alır; bunun yerine bölünmüş çikolatayı çok kısık ateşte az sıvı yağ ilave ederek kısa sürede eritebilirsiniz. Bu pratik yöntemle tatlıyı daha hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun!