Kakaolu Vanilyalı Kurabiye

Kakaolu Vanilyalı Kurabiye

Hazırlanışı
Kakao ve vanilya haricinde tüm kuru malzemeyi unla birlikte bir kapta harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş ılık yağı ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur halini alana kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao, yarısına vanilya ekleyip yoğurun.

Hamurları ayrı ayrı streçe sarıp buzdolabında 20 dakika soğutun. Hafif unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlıkta açın. Hamurları üst üste koyup rulo yaparak sarın ve tekrar buzdolabında 30 dakika bekletin.

Hamuru, bir bıçakla ince dilimler halinde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Malzemeler

100 gr Eritilmiş Torku Tereyağı
1 Yumurta
Yarım Su Bardağı Torku Süt
1 Su Bardağı Torku Pudra Şeker
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3,5 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Dolusu Kakao