İlk andaki kadar taze Torku Günlük Süt çıktı
Türkiye’yi hatıralarındaki süt lezzeti ile buluşturan Konya Şeker’in Torku Günlük Sütü tüketici ile buluştu. Torku Günlük Sütün üretiminde kullanılan ESL teknolojisiyle sütün sağıldığı ilk andaki lezzeti muhafaza ediliyor, tazeliği ve doğallığının yanı sıra besin değerleri de korunuyor. Torku Günlük Süt bakterilerin sütten düşük sıcaklıkta ayrılmasını mümkün kılan ve 8°C’nin altında muhafaza edildiğinde en az 21 gün raf ömrü sağlayan ESL teknolojisi ile üretiliyor. ESL teknolojisinde, geleneksel pastörizasyon işlemi yerine, mikrofiltrasyon işlemi kullanılarak, ürünün fazla ısıl işlem görmesine engel olunuyor, sütün lezzeti ve besin değeri korunuyor. Böylece Torku Günlük Süt üretildiği ilk günden, raf ömrünün sonuna kadar, lezzetini ve kalitesini geleneksel taze sütten ayırt edilemeyecek şekilde koruyor.
Üretici Et ve Süt Ürünlerine giriyor, Tüketici ne yediğini biliyor, Türkiye kazanıyor.
Dünyanın tek kampus içinde üretim yapan en büyük et ve süt entegre tesisinin etap etap devreye girdiğini belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk “henüz bu tesis günlük 400 ton civarında süt işliyor. Bu kapasitemiz kısa sürede 5’e katlanacak. Bizim işlediğimiz süt miktarı arttıkça bölge tarım sektörünün yönü de hızlı bir değişim yaşayacak” dedi.
2014 Ocak ayında Et Entegre tesisinin de devreye gireceğini hatırlatan Konuk, şunları söyledi;
“Bu tesis tam kapasiteye ulaştığında günde 2.000 ton süt işleyebileceğiz. 1.200’ü büyük baş, 3.000’i küçükbaş olmak üzere 4.200 besiyi bu tesiste değerlendirebileceğiz. Bu tesisin tam kapasite çalışabilmesi için bölge hayvancılığının sıçrama yapması gerekiyor. Biz şundan eminiz bölge üreticisine bu tesis lokomotiflik yapacak ve Konya bitkisel üretimden sonra hayvancılığında merkezi haline gelecek. Bu tesis iki yönlü bir işleve sahip olacak. Birincisi on binlerce üretici yeni bir gelir kalemine kavuşacak. Yaklaşık 10.000 aile süt üreticiliğinden, 40.000 aile besicilikten olmak üzere 50.000 aile bölgede hayvancılık yapabilecek. Üreticinin gelir kompozisyonu bu tesisle değişecek. Bölge çiftçisinin hemen hemen tek gelir kaynağı olan bitkisel üretimin yanına hayvansal üretim eklenecek. Bölge üreticisinin hayvancılıktan elde ettiği toplam ciro birkaç yıl içinde ikiye üçe katlanacak.
Tesisin ikinci işlevi ise tüketiciye yönelik olacak. Hem süt ürünlerinde hem et ve et ürünlerinde tüketicinin güvenilir, sağlıklı gıdaya kaliteden taviz vermeden erişilebilir fiyatlarla ulaşma imkânı sağlayacak. Bir ve belki de daha önemli artısı daha olacak, üretiminden işlenmesine kadar bu tesisten çıkan her ürün sadece helal sertifikasına sahip olmayacak, her aşamasında helal olmanın kaidelerini taşıyacak. Ülke insanı sofrasına bin bir güçlükle koyduğu, çocuklarının tabağına koyduğu ürünlerin kalitesinden de güvenirliğinden de emin olmak istiyor. Yani fiyatı bir yana boğazından geçenden emin olmak istiyor. Biz bu kaygıyı biliyor ve bu kaygıyı ortadan kaldıracak bir üretim zincirini bu tesisle harekete geçiriyoruz. İlk elden, aracısız ve doğrudan üreticinin olan üretimden tüketime en sağlam köprüyü kuruyoruz. Bu tesisin ürettiği süt ve süt ürünleri de et ve et ürünleri de hijyenden, sağlıktan ve kaliteden taviz verilmeden o çocukluğumuzun, gençliğimiz doğallığında ve o doğal tatlara sahip olarak tüketici ile buluşacak.”
İlk çevreci günlük süt Konya Şeker’den
Torku Günlük Süt, Türkiye’de ilk defa günlük süt paketlerinde kullanılan geri dönüşümlü karton ambalajı ve kutu dizaynıyla da pazarda farklılaşıyor. Konya Şeker, Türkiye’nin geri dönüşümlü kutuya sahip ilk çevreci günlük sütünü üretiyor. Özel kutu ambalajıyla da günlük sütler arasında farklılaşan Torku Günlük Süt, sahip olduğu büyük kapağı ile sütün daha kolay dökülmesini sağlıyor.
Konya Şeker, tamamlandığında tek kampüste dünyanın en büyük Et-Süt Entegre Tesisi unvanına sahip olacak Gıda Kompleksinin Süt Fabrikasında üretime aralıksız devam ediyor. Tarım sanayi entegrasyonunda yarattığı dönüşümü şimdi hayvancılık sektörüne taşıyan Konya Şeker dünyanın en modern tesisinde, süreçlerin tek noktadan yönetildiği bir sistem ve son teknolojiyle üretim gerçekleştiriyor. Süt ve süt ürünleri kategorisinde ürün çeşitliliğini 45 e çıkaran Konya Şeker’in hedefi bu kategoride 100 den fazla çeşit ürünü tüketici ile buluşturmak.
Tohumdan tüketicinin sofrasına kadar her aşamada bizzat üretimin içinde var olduğu güvenilir gıda zincirine sahip olan Konya Şeker, hammadde tedarik sürecine yüksek önem veriyor. Gıda sektörü için gerekli girdinin üretildiği tarım sektörünün ana oyuncusu olan ve hayvacılık sektöründe de sağlam adımlarla ilerleyen Konya Şeker, üreticiden aldığı hammaddenin kontrolünü tohumdan çatala kadar yapıyor. Üreticinin mamülünü katma değerli hala getirerek tüketicinin güvenle tüketeceği ürünlere dönüştürüyor.