Helvalı Kurabiye Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Hazırlanışı
100 gr sade tahin helvasını küçük bir tavaya koyun. Üzerine 1 kahve fincanı süt ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak helvayı eritin. Soğumaya bırakın.
Margarini pudra şekerle birleştirip elinizle karıştırarak krema kıvamına getirin. Yumurtayı kırıp eritilmiş helvayı ekleyin ve karıştırın. Toz fındık, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgâhta merdane ile açıp kalıpla kesin. Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine fırça ile su sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Malzemeler | Üzeri İçin |
100 gr Torku Sade Helva |
Susam |