Davet Çorbası

Malzemeler Terbiyesi için;

1 orta boy soğan
250 gr mantar
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı Torku Pilavlık Bulgur
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
2 tatlı kaşığı limon suyu
4.5 su bardağı su
1,5 çay kaşığı tuz

1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tepeleme çorba kaşığı un

Üzeri için;
50 gr Torku Tereyağı
Yarım çorba kaşığı salça

Hazırlanışı
Bir tencereye bulguru alıp 1,5 su bardağı su ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar haşlayalım.

Başka bir tencereye Torku ayçiçek yağını ekleyip küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Sonra ince uzun dilimlenmiş mantarları ekleyip limon suyunu da ilave ederek kavurmayı sürdürelim. Mantarlar birkaç dakika sotelendikten sonra kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım ve tuzunu ayarlayalım.

Haşlanmış bulgurları suyu ile birlikte tencereye aktaralım. Üzerine 4-5 su bardağı kaynar su ekleyip pişmeye bırakalım. Bu arada terbiyesini hazırlayalım: Unu çok az bir suyla inceltip pürüzsüz kıvama getirelim. Bir kapta yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak unun içine aktaralım. Terbiyeyi azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyelim. Karıştırarak bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alalım.

Küçük bir tavada Torku tereyağını eritip salçayı ekleyelim. Bir dakika kavurduktan sonra biraz çorba suyu ile salçayı incelterek çorbanın üzerine gezdirelim.

Emine Beder’den Davet Çorbasının Lezzet Sırrı
Davet çorbasının lezzet sırrı, mantarların kavrulurken kararmamaları için az miktarda limon suyu veya sirke ilave edilmesidir. Afiyet olsun!