Civciv Salatası

Malzemeler

5-6 orta boy patates
200 gr Torku Labne Peynir
3 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım domates
1 haşlanmış yumurta
1 kapya biber
1 kivi
7-8 dilim Torku Sucuk
8-10 dilim Torku Kaşar Peyniri
Bir buçuk çay kaşığı tuz

Süsleme için;
Karanfil, maydanoz ve limon kabuğu

Hazırlanışı
Öncelikle patatesleri haşlayıp soyduktan sonra püre ezici yardımıyla ezerek içine labne peyniri, limon suyunu, Torku ayçiçek yağını ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice ezin. Servis tabağına maydanoz yaprakları yerleştirin. Püreden yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın ve parmağınızla uç kısmını biraz bastırarak oyuk hale getirin. Maydanoz yapraklarının üzerine yerleştirin.

Civcivin baş kısmı için küçük yuvarlaklar yaparak gövde kısmının üst tarafına oturtun. Karanfillerden gözler yapın, limon kabuklarından kanatlar ve kapya biberden gaga yaparak videodaki gibi süsleyin.

Püreden sepet şekli yaparak kivi dilimlerinin üzerine yerleştirin ve içine hafifçe kızartılmış sucukları ve kenarlara dilimlenmiş kaşarları yerleştirin. Haşlanmış yumurtayı hafifçe keserek tabağın kenarına yerleştirin. Domatesin iç kısmını hafifçe oydurarak üzerine karanfiller batırın ve mantar şekli vermek için kürdan yardımıyla yumurtanın üzerine koyup sabitleyin.

Emine Beder’den Civciv Salatasının Lezzet Sırrı
Kullandığımız labne peynir, püreye çok güzel bir lezzet kazandırdı. Bilhassa çocukların çok sevdiği civciv salatası, iftar davetlerini şenlendirecektir. Afiyet Olsun!