Batırık Köftesi

Malzemeler

2 su bardağı Torku İnce Bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 küçük çay bardağı Torku Tahin
2 orta boy soğan
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı öğütülmüş ceviz
Birer tatlı kaşığı pul biber, kimyon, kuru nane ve tuz
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu

Servis için;
Kıvırcık marul yaprakları

Hazırlanışı
Torku ince bulguru büyükçe bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı kaynar suyu dökün ve kapağını örtün. Bulgurların biraz yumuşaması için bir süre bekleyin. Sonra yemeklik küp doğranmış soğanları ekleyerek birkaç dakika yoğurun.

Başka bir tavada sıvı yağı ısıtın ve tahini ekleyin. Tahin hafifçe rengi koyulaşmaya başlayana kadar çok kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. Ateşten alır almaz bu karışımı bulgurlara ilave edin.

Ayrı bir kapta domates ve biber salçasını, dövülmüş sarımsakları, öğütülmüş cevizi, pul biberi, kimyonu, tuzu, naneyi, nar ekşisini ve limon suyunu ekleyin. Malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Çiğ köfte şekli verir gibi köfteler haline getirip marul yapraklarıyla servis yapın.

Emine Beder’den Batırık Köftenin Lezzet Sırrı
Torku ince bulgur ve Torku tahinin farkı tabiki lezzeti arttırdı. Afiyet Olsun!