Annemin Pilavlı Kebabı

Malzemeler
Pilav için Kebabı için

2 su bardağı Torku Pilavlık Bulgur
4,5 su bardağı sıcak su
65 gram Torku Tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 çay kaşığı tuz

1 çorba Kaşığı biber salçası
2 kapya biber
6-7 sivri biber
2 orta boy soğan
3 paket 100 gr Torku Kavurma
3 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Süslemek için; arzuya göre kapya biber, sivri biber, kokteyl domatesler

Hazırlanışı
Tabağa sıvı yağ ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurun, ardından küçük doğranmış sivri biberleri ve kapya biberini ekleyerek kavurmaya devam edin. Torku Kavurmayı küçük küpler halinde doğrayın. Ayrı bir tavada, kavurmayı kendi yağında birkaç dakika kavurun. İçine sebzeleri ve tuz ile karabiberi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirin. Kebabı ısıya dayanıklı bir madeni veya cam kaseye sıkıca yerleştirin. Ardından, 25-30 cm çapında bir fırın kabına kaseyi ters çevirerek yerleştirin.

Bir tencerede tereyağını eritin ve bulgurları ekleyin. 2 dakika kavurduktan sonra salçayı ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Bulgurları kasenin etrafındaki boşluklara düzgünce yayın. Bulgurların üzerine sıcak suyu dikkatlice gezdirin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyun.

Bulgurlar suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Sonra fırından alıp ortadaki kaseyi dikkatlice çıkarın ve isteğe göre kapya biberi, sivri biberi ve kokteyl domateslerle süsleyin.

Emine Beder’den Annemin Pilavlı Kebabı Lezzet Sırrı
Torku Pilavlık Bulgur'un tane tane pişmesi ve çok lezzetli olması memnuniyet verici. Normalde tencerede pişen bulgura birebir ölçüde su eklenirken, bu fırında pişen bir pilav olduğu için biraz daha fazla su kullandık. Yemeği erken saatlerde hazırlayıp tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra iftardan yaklaşık bir saat kadar önce suyunu verip fırına koyabilirsiniz. Afiyet Olsun!